Lihel Oy

  • 09 819 0110

  • Mänkimiehentie 21, 02780 ESPOO

    • Lihel Oy, 0689418-0
    • fax: 09 8190 1199
    • sähköposti: contact@solina-group.fi

    • Liha ja Elin Oy perustettiin Helsingin kaupungin teurastamolle 7.12.1945. Yritys aloitti toimintansa teurastettujen
    • elinten ja makkaran valmistukseen tarkoitettujen luonnonsuolien myynnillä. 1970-luvulla Liha ja Elin Oy aloitti
    • lihateollisuuden mausteseosten tuonnin Saksasta Suomeen. Yritysnimeksi muutettiin Lihel Oy. Mausteseokset haluttiin
    • valmistaa itse, ja lopulta vuonna 1979 Lihel rakensi tehtaan Espooseen. Jo pian tehtaan valmistumisen jälkeen alkoi
    • tuotteiden asiakaskohtainen räätälöinti, kun nähtiin tarpeelliseksi kehittää tuotteita asiakkaiden omiin tarpeisiin.
    • Kansainvälistyminen alkoi vuonna 1991, kun vienti Viroon käynnistyi. Vuonna 1997 Lihel sai ensimmäisten
    • elintarviketeollisuusyritysten joukossa ISO 9001 sertifikaatin, ja vain pari vuotta myöhemmin ISO 14001
    • ympäristösertifikaatin. Paulig osti vuonna 1998 enemmistön Lihelistä, joka yhdistettiin Pauligin
    • teollisuusmausteyrityksen, Pimentan, kanssa. Vuonna 2002 kansainvälistyminen voimistui Venäjän viennin alkaessa. Viisi
    • vuotta myöhemmin, vuonna 2007, valmistui pohjoismaiden suurin teollisiin mausteseoksiin keskittyvä tehdas Saueen,
    • Viroon. Uudelle tehtaalle siirrettiin tuotantoa vaiheittain. Vuonna 2011 Lihel osti Osakeyhtiö Sixin liiketoiminnan
    • Helsingissä. Lihelistä tuli vuoden 2015 keväällä osa ranskalaista teollisuusmaustamiseen erikoistunutta Solina Groupia.