Lihel Oy

  • 09 819 0110

  • Mänkimiehentie 21, 02780 ESPOO

    • Lihel Oy, 0689418-0
    • fax: 09 8190 1199
    • sähköposti: contact@solina-group.fi

    • Liha ja Elin Oy perustettiin Helsingin kaupungin teurastamolle 7.12.1945. Yritys aloitti toimintansa teurastettujen
    • elinten ja makkaran valmistukseen tarkoitettujen luonnonsuolien myynnillä.

    • 1970-luvulla Liha ja Elin Oy aloitti lihateollisuuden mausteseosten tuonnin Saksasta Suomeen. Yritysnimeksi muutettiin
    • Lihel Oy. Mausteseokset haluttiin valmistaa itse, ja lopulta vuonna 1979 Lihel rakensi tehtaan Espooseen.

    • Jo pian tehtaan valmistumisen jälkeen alkoi tuotteiden asiakaskohtainen räätälöinti, kun nähtiin tarpeelliseksi
    • kehittää tuotteita asiakkaiden omiin tarpeisiin. Kansainvälistyminen alkoi vuonna 1991, kun vienti Viroon käynnistyi.

    • Vuonna 1997 Lihel sai ensimmäisten elintarviketeollisuusyritysten joukossa ISO 9001 sertifikaatin, ja vain pari vuotta
    • myöhemmin ISO 14001 ympäristösertifikaatin. Paulig osti vuonna 1998 enemmistön Lihelistä, joka yhdistettiin Pauligin
    • teollisuusmausteyrityksen, Pimentan, kanssa.

    • Vuonna 2002 kansainvälistyminen voimistui Venäjän viennin alkaessa. Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 2007, valmistui
    • pohjoismaiden suurin teollisiin mausteseoksiin keskittyvä tehdas Saueen, Viroon. Uudelle tehtaalle siirrettiin
    • tuotantoa vaiheittain.

    • Vuonna 2011 Lihel osti Osakeyhtiö Sixin liiketoiminnan Helsingissä. Lihelistä tuli vuoden 2015 keväällä osa
    • ranskalaista teollisuusmaustamiseen erikoistunutta Solina Groupia.